alinti ampul anlasma arti ayar bilgi bilim bina canta ceptelefonu cuzdan deney destek1 destek2 dunya duyuru elmas ev foto gazete gulenyuz iletisim istatistik sozlesme kalp kampanya klasor konum kullanici kurumsal liste menu monitor mouse nakliye ok para pdf saat sepet soru sunum takvim tamir telefon urun video whatsapp yildiz yorum zar
Gazipaşa Mahallesi, Uzun Sokak Samancı Apt. No:23 K:2, 61030 Ortahisar / TRABZON
enargeorgiaدندانپزشکی

Çocuklarda 4 Diş Çıkması Sorunu

17.09.2021
821
Çocuklarda 4 Diş Çıkması Sorunu

Çocuklarda 4 Diş Çıkması Sorunu

Yeni bir süt dişinin ortaya çıkması veya sonunda yeni bir kalıcı dişle değiştirilmesi, genellikle bir çocuğun dişlerinin sağlıklı ve devam eden gelişiminin bir işaretidir. Ancak bazen bebek veya kalıcı dişler beklendiği gibi büyümez ve sonuçta ortaya çıkan anormallikler fonksiyonel sorunlara katkıda bulunur. Çocuğunuzun diş gelişiminin hangi aşamasında olursa olsun, çocuğunuzun pediatrik diş yardımına ihtiyaç duyabileceğine dair işaretler de dahil olmak üzere, dişlerin çıkabileceği çeşitli yollar hakkında bilgi edinmekten yararlanabilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gereken dört yaygın diş patlaması sorunu.

  1. Hiç Çıkmayan Kalıcı Dişler
    Hiç sürmeyen çocuk dişleri, ebeveynlerde endişe için bariz nedenler sunar. Bazı durumlarda, süt dişinin olmaması doğuştan gelen bir anormallikten kaynaklanır. Eksik bir süt dişi genellikle o pozisyonda da kalıcı dişin olmadığını gösterir. Çocuğunuz yerlerinde kalıcı dişler çıkmadan süt dişlerini mi kaybetti? Bu problem genellikle kalıcı dişlerin hiç gelişmediği anlamına gelir, buna hipodonti adı verilir. Hipodonti, Amerikalıların yüzde 20’sine kadarında, genellikle eksik yirmi yaş dişleri şeklinde görülür.
    Bir veya kalıcı dişinizin olmamasından endişe ediyorsanız, çocuğunuzu röntgen için dişçiye götürün. Diş, sürmesini geciktirmiş olabilir, bu durum sonunda kendi kendine düzelir. Diş hekimi ayrıca dişler arasındaki bariz boşluğu azaltmak için yapıştırmayı kullanabilir veya eksik bir dişi değiştirmek için bir diş köprüsü kurabilir.

  1. Hareket Etmeyi Reddeden Bebek Dişleri
    Bir süt dişinin altında bekleyen kalıcı dişi yoksa süt dişinin kökleri gerektiği gibi emilmeyebilir (çözülmeyebilir). Sonuç olarak, bebek dişi süresiz olarak ağızda kalabilir. Diş hekiminiz, yapay diş takmaya tercih edilen bir alternatif olarak, dişin orada kalmasına izin vermenizi önerebilir.
    Bazen bir süt dişinin kökleri, ankiloz adı verilen bir durum olan çevredeki çene kemiğiyle kaynaşabilir. Bu füzyon, dişin sürmesini engeller ve potansiyel olarak altındaki kalıcı dişin yerini değiştirir. Bu durumlarda, yerinden çıkmayı reddeden kaynaşmış bir bebek dişinin çekilmesi gerekebilir.
    Kalıcı dişlerin sürmesine yer vermeyen süt dişleri, çocuğunuzu yaklaşık olarak aynı noktada iki dişle bırakabilir. Dişlerin bu aşırı tutulması, dişlerin aşırı kalabalık olması, bruksizm (diş sıkma ve gıcırdatma) veya kök kanalı sorunu nedeniyle oluşabilir. Çocuğunuz bu sorunu yeni göstermeye başladıysa, diş hekimi süt dişinin kendi kendine düşmesi için ek süre vermeye karar verebilir. Daimi diş yüzde 75 büyüdüğünde veya çocuğunuz sekiz yaşına geldiğinde, diş hekimi büyük olasılıkla bebek dişini çekecektir.
  2. Diş Gelişimini Etkileyen Etkiler
    Çocuklar bazen sürme sürecinden önce veya sırasında gömülü kalıcı dişler geliştirirler. Süt dişi herhangi bir nedenle kalıcı dişin sürmesini tamamen bloke ederse, diş hekimleri bu durmuş daimi dişi gömme olarak adlandırır. Bir diş yanlara doğru büyüdüğünde başka bir tür gömülülük meydana gelir.
    Bir açıyla çıkan kalıcı dişler komşu dişlere doğru itebilir. Bu bozulma diş köklerine zarar verebilir, dişleri normal konumlarından çıkarabilir ve çocuğunuz çiğnerken ağrıya neden olabilir. Çenenin arkasındaki sınırlı alanın bir sonucu olan gömük yirmi yaş dişleri, genellikle gençler için sorun yaratır.
    Gömülü bir dişin tedavisi kısmen konumuna bağlıdır. Pediatrik diş hekimleri tipik olarak gömülü (ve gereksiz) yirmi yaş dişlerini çeker. Bununla birlikte, bir diş hekimi muhtemelen bir köpek dişinin sürmesine yardımcı olacak ve ardından çocuğunuzun diş fonksiyonunu ve gülümsemesini optimize etmek için gerekli herhangi bir düzeltme prosedürünü önerecektir.
  3. Yanlış Yerleştirilmiş Kalıcı Dişler
    Kalıcı dişler her zaman görmeyi beklediğiniz yerde çıkmaz. Bir süt dişi düşmüş ve normal bir sürme için açık bir yol bırakmış olsa bile, kalıcı bir diş tamamen yerinden çıkmış gibi görünebilir, bu ektopik sürme olarak bilinen bir problemdir. Ektopik püskürme, bir diş tomurcuğu (dişin geliştiği temel yapı) çenenin yanlış kısmına oturduğunda meydana gelir. Çene büyüme hızındaki veya diğer dişlerin pozisyonlarındaki anormallikler bu soruna katkıda bulunabilir.
    Ektopik erüpsiyon genellikle birinci azı dişlerini, alt çene ve üst köpek dişlerini etkiler. Bir köpek dişi, diş eti çizgisi boyunca çevredeki dişlerden belirgin şekilde daha yükseğe oturabilir.
    Ektopik azı dişleri genellikle bir çocuk yedi yaşına geldiğinde kendilerini düzeltir. Bu kendi kendine düzelme olmazsa, diş hekiminiz diş pozisyonunu düzeltmek veya ektopik azı dişinin önündeki dişi çıkarmak için cerrahi tedavi önerebilir (eğer o dişe çarpma ve zarar verme tehdidi varsa).
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: